Ամերիկացիները ակամա սովորել են փայտոջիլներ ուտել, այնինչ աշխարհում երկու միլիարդից ավելի է այն մարդկանց թիվը, որոնց համար փայտոջիլներն ու միջատները
կազմում
են
դիետայի
նորմալ
մաս:
Օրինակ`
տապակած
թրթուրը
շատ
տարածված
է
Տանզանիայում,
շատ
մարդիկ
Մեքսիկայում
վայելում
են
կծու
մորեխներ,
որոշ
վայրերում
էլ`
ճռճռան
ու
ջրային
հսկա
փայտոջիլներ:
ԱՄՆ-ում այս բիզնեսը այլևս օրինական է. այժմ ամերիկյան Օրեգոն նահանգում, «Ալյուրե ծղրիդներ» (“Cricket Flours”) անունով մի ձեռնարկություն, սննդի նման վաճառում
է
միջատներ:
Ձեռնարկության
հիմնադիր
Չարլզ
Վիլսոնը
սկսեց
հետաքրքվել
ծղրիդներով,
այն
ժամանակ,
երբ
պարզեց,
որ
չի
կարող
սնվել
սովորական
սնունդով:
Նրան
անհրաժեշտ
էր
պրոտեիններով
հարուստ
սնունդ,
որպեսզի
կարողանա
մկանուտ
լինել:
-Այսպիսով, ես սկսեցի փնտրել պրոտեինների այլընտրանքային աղբյուրները և սննդի
նոր
բաղադրիչներ,
և
կանգ
առա
ալյուրով
ծղրիդների
վրա,-
ասում
է
Վիրսոնը:
Վիրսոնի կարծիքով ծղրիդները կարող են լինել ավելին, քան պրոտեինների աղբյուրն է. նա նկատի ունի զարգացող բիզնեսի հնարավորությունները: Այդ ընթացքում
Վիլսոնը
սովորոել
է
Օրեգոնի
իրավաբանության
քլոեջում,
և
խորհրդակցել
է
բիզնեսի
քոլեջում
սովորող
Օմար
Էլիսի
հետ,
ով,
սակայն,
համամիտ
չէ
Վիլսոնի
տեսակետի
հետ:
Ըստ
Էլիսի
պրոտեինների
առկայության
մասին
տեղեկատվությունը
միֆ
է,
և
անգամ
կարող
է
մարդկային
օրգանիզմի
վրա
շատ
վատ
անդրադառնալ:
Նա
կարծում
է՝
այս
նախաձեռնությունը
կձախողվի:
Այս խոսքերից առաջ Վիլսոնը համոզեց իր ընկերոջը դառնալ հիմադիր և գործադիր տնօրեն: Վերջերս Օրեգոնում կայացած կոնֆերանսում պրն. Էլիսը
մարդկանց
բաժանել
է
ծղրիդների
անվճար
նմուշներ:
-Ինչո՞ւ ծղրիդներ. որովհետև դրանք շատ կայուն են: Նրանք տասն անգամ պակաս սնունդ և վեց անգամ պակաս ջուր են պահանջում, փոխարենը տալիս են այնքան վիտամին, որքան տալիս է տավարի միսը: Դա պարունակում է ավելի շատ երկաթ, քան սպանախը և ավելի շատ կալցիում, քան կաթը: Դա ուղղակի հրաշալի է: Չարլզ Վիլսոնը և Օմար Էլիֆը որդեգրել են դիետայի մեծ կուրս` օգտագործելով մանրացված ծղրիդներ:
Ձեռներեցները
վաճառում
են
այլուրով,
շոկոլադով
և
աղացած
ծղրիդներ:
Չարլզ
Վիլսոնը
ասում
է,
որ
ծղրիդները
հատուկ
համ
չունեն,
դրանք
նման
են
փոքր
ընկույզների:
Կոնֆերանսի
մասնակից
երկու
հոգի
արդեն
ներգրավել
են
ծղրիդներն
իրենց
նախաճաշում:
-Դա կարող է մի քիչ անհանգստություն պատճառել բուսակերներին, սակայն ընդհանուր
առմամբ
այսօր
դժվար
է
գտնել
պրոտեիններով
այսքան
հարուստ
սնուդ:
Նախկինում
ես
սա
երբեք
չէի
անի,
բայց
հաստատ
պետք
է
մտածել
ապագայի
մասին,-
ասել
է
նրանցից
մեկը:
Պրն. Էլիսը ասում է, որ արդեն տասը հազար ծղրիդներ դարձել են “Cricket Flours”-ի համար ռեսուրս: Մյուս կողմից՝ օգտագործելով
ծղրիդների
միսը,
մենք
կորցնում
ենք
մեծ
թվով
ծղրիդներ:
Թարգմանությունը՝ Մերի Թելունցի
Աղբյուրը` Thevoice of America
0 մեկնաբանություն:
Post a Comment